top of page
abend - snemanje rsl - julij 2018 - rgb.

O ABENDU 

PARTER

Ester Adamlje (vokal), Lea Ložak (vokal), Maja Obolnar (vokal), Lea Rihter (vokal), Sandra Rihter (vokal),  Vid Sinigoj (vokal), Lavra Zupančič (vokal), Matej Zupančič (vokal)

PRVI BALKON

Marko Drnovšek (vokal, tolkala), Natalia Ložak (el. kitara), Jaka Petrovčič (ak. / el kitara, bas), Simon Prašnikar (klaviature), Samo Vovk (bas), Miha Friedrich (baterija)

DRUGI BALKON 

Jakob Ostanek (sound engeneer), Matej Bela (crew), Matej Zupančič jr.  (light engeneer)

POGOSTA VPRAŠANJA

IN ODGOVORI

Urban: Kaj pomeni ime Abend?

ABEND: Ime je nastalo spontano. Iskali smo besedno identiteto, pa je bilo kar težko. Potem pa smo skovali skupaj A - kot aleluja, amen (vzklik veselja in potrditve - ja, to je to :) in bend (glasbeni bend). Ime Abend nima povezave z nemškim abendom (večer), čeprav zelo radi delujemo v večernem delu dneva :)

Mija: Vaš nastop je navadno malce drugače obarvan, saj ne poskrbite le za dobro glasbeno opremo, ampak tudi vse ostale stvari, na primer svetlobo ...

ABEND: V Abendu želimo, da nismo bend, ki nastopa, ampak bend, ki podpira, daje pogum, nagovarja k sodelovanju (so-delovanje) tudi druge - vsakega posebej. Na tak način potem "delamo" vsi skupaj - kot skupnost. Zato ob glasbi skrbimo, da so besedila vidna, da so vsakemu v pomoč. Obenem uporabljamo vse, kar nas danes v tem našem stvarstvu obdaja. Če z malo radovednosti pogledate okoli sebe, boste videli, kako je Bog neverjetno ustvarjalen. Ustvarjalnost in stvarstvo. Eno ne gre brez drugega. In ker smo mu podobni, so v nas tudi takšni čudoviti darovi, s katerimi naredimo glasbo še lepšo, prostor prijetnejši, takšen, da te nagovori. Da te malce zbudi. In k temu gotovo prispeva tudi svetloba. Saj konec koncev človek nima le ušes. 

Anja: Ali Abend igra oziroma sodeluje tudi pri porokah?

ABEND: Abend praviloma sodeluje pri bogoslužjih, adoracijah ... Vendar po dogovoru ​sodelujemo tudi pri cerkvenem poročnem obredju. Ker nismo profitna organizacija, na takšen način finančno vsaj delno pokrivamo tehnične stroške. Za več podrobnosti nam pišite na e-mail.

logo web ABEND_edited.png
bottom of page